Četvrtak 10.06.2010.
23:11
Vestionline

Maestro violončela sa Beogradskom filharmonijom

Danijel Miler Šot (33), koga međunarodna štampa hvali kao virtuoza blistave tehnike i tona i neodoljivog magnetizma i šarma, svetsku senzaciju napravio je osvajanjem prve nagrade na Međunarodnom takmičenju za mlade muzičare Čajkovski u Moskvi.

Od tada nastupa širom sveta sa dirigentima kao što su Vladimir Aškenazi, Šarl Ditua, Kristof Ešenbah, Kurt Mazur i ser Andre Preven i sa vodećim svetskim orkestrima među kojima su Njujorška filharmonija, Bostonski i Čikaški simfonijski orkestri, Filharmonija orkestar iz Londona i u Holivud Boulu sa Losanđeleskom filharmonijom.

Danijel Rajskin (40) redovno diriguje u salama Muzikferajn i Koncerthaus (Beč), Koncertgebau (Amsterdam), Tonhale (Cirih), Mocarteum (Salcburg), Linkoln Centar (Njujork), kao i u salama Berlinske, Minhenske, Sanktpeterburške filharmonije.

Sarađuje sa istaknutim solistima među kojima su Natalija Gutman, Šlomo Minc, Julijan Rahlin, Danijel Miler-Šot, Hagai Šaham i mnogi drugi. Njegovi nedavni i budući angažmani uključuju koncerte sa orkestrima među kojima su Bečki simfoničari, Sanktpeterburška i Štutgartska filharmonija...

Sa Beogradskom filharmonijom će, posle uspešnog koncerta iz novembra, u petak nastupiti po drugi put ove sezone, a sa Danijelom Miler-Šotom je sarađivao više puta u poslednjih nekoliko sezona.

Na koncertu će biti objavljena i sezona Beogradske filharmonije 2010/11.

2024 © - Vesti online