Četvrtak 10.06.2010.
21:02 >> 21:53h
Vestionline

Đoković ispao u osmini finala Kvinsa

Đokoviću preostaje da se na Kvinsu bori za titulu u konkurenciji dublova, gde se sa Izraelcem Džonatanom Erlihom plasirao u četvrtfinale. Njihovi protivnici biće Južnoafrikanac Vesli Mudi i Belgijanac Dik Norman, koji su savladali francuski par Arno Kleman/Nikola Mau sa 7:5, 7:6.

Treći teniser sveta potpuno zasluženo je eliminisan u duelu protiv 29. godišnjeg belgijskog veterana, koji zauzima 74. mesto na ATP listi. Najvećim delom susreta gotovo ništa mu nije polazilo za rukom, a posebno je zakazao u trećem odlučujućem setu.


Posle olako izgubljenog prvog seta, Đoković se trgao u nastavku i sve do devetog gema vođena je ravnopravna borba. Tada je Srbin efektnim brejkom stekao prednost od 5:4 i lako okončao set, da bi potom motivisani i samouvereni Malis sasvim uspostavio kontrolu situacije na terenu.


Belgijanac je, za razliku od Đokovića, bio siguran prilikom servisa, a raznovrsnim i preciznim udarcima osvajao poene i diktirao odgovarajući tempo. Da će srpskom teniseru kola krenuti nizbrdo bilo je jasno u osmom gemu, kada je Malis brejkom poveo sa 4:2.


Svim silama je Đoković nastojao da uzvrati na servis protivnika, ali ga večeras reket jednostavno nije "slušao". Nizao je grešku za greškom, pa je izuzetno raspoloženi Malis čvrsto ugrabio ukazanu priliku protiv favorizovanog rivala.

Belgijanac je na svoj servis poveo sa 5:2 čime je sve bilo rešeno, jer je u tim trenucima Đoković igrao demoralisano i gotovo je digao ruke od daljeg otpora. Malis je na efektan način okončao njihov prvi međusobni susret, iskoristivši drugu meč loptu na Đokovićev servis nakon jednog časa i 41 minuta borbe.  Belgijanac će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Sema Kverija, koji je pobedio Španca Marsela Granoljersa sa 6:4, 7:6 (7:5).


Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 713.000 evra.

2024 © - Vesti online