Ponedeljak 05.09.2016.
18:13
D. Dekić - Vesti

Tri godine hrvatskom špijunu

pixabay.com
Ekspresno priznanje hrvatskog špijuna (Foto: Ilustracija)

U "curenju" iz izvora čuje se da je Čolović priznao da je bio ucenjen da sarađuje da ne bi i sam bio uhapšen za ratne zločine. Tužilaštvu je isprva negirao špijunažu i isticao da je 90-ih u "krvario" za Srbiju.

- Nisam špijun. Ako sam dao informacije koje sam saznao iz radoznalosti to nije bilo u toj funkciji - kazao je tada, negirajući da je predavao vojnoobaveštajne podatke na osnovu kojih su uhapšeni srpski oficiri.

Trećerazredna sapunica

Hrvatski zvaničnici sve to prate sa podsmehom. Šef diplomatije Miro Kovač uz opasku da je priča o špijunaži samo medijska, kaže da ispada da je to neka vrsta trećerazredne sapunice koja se Hrvatskoj servira.

Čolović se, navodno, najviše raspitivao za kasarne i vojna kretanja u blizini srpske granice sa Hrvatskom. Saznanja srpskih medija idu tako daleko da tabloid blizak vlastima tvrdi da postoje snimci susreta osumnjičenog sa hrvatskim diplomatama i vojnim licima koja je ucenjivao optužnicama, kao i da je za špijuniranje dobijao od 500 do 3.000 evra.

Neki listovi ističu da čovek pod imenom Čedo Čolović nije ni postojao u krajiškoj vojsci. U saopštenju srpskog suda je navedeno da je za krivično delo špijunaže predviđena kazna zatvora viša od deset godina.
 

2024 © - Vesti online