Ponedeljak 05.09.2016.
06:27
Vestionline

Đoković se razgoropadio: Britanac počišćen sa terena

Tanjug/AP
Novak se poigravao sa Edmundom

Prva dva seta bila su prava demonstracija sile od strane najboljeg tenisera sveta, koji je dovodio do ludila svog mladog protivnika. Odlično je kombinovao udarce Đoković, toliko da Edmund nije mogao da nasluti šta sledi.

Oba seta su trajala po 34 minuta i kada je Novak u trećem poveo sa 2:0 činilo se da će vrlo brzo napustiti teren, ali Edmund nije imao istu ideju pa je najpre vratio brejk, a potom došao i do prednosti. Međutim, to nije pokolebalo Đokovića koji je ponovo dodao gas i rutinski priveo meč kraju, duel koji je ušao u novi dan po lokalnom vremenu pošto je počeo tek oko 22.30.

Bila je to ujedno i Novakova "osveta" Edmundu za poraze koje je naneo Tipsareviću i Troickom u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije.

Za plasman u polufinale Novak će se boriti sa Francuzom Žo-Vilfridom Congom, koji je u 4. kolu savladao Amerikanca Džeka Soka. Jedina stvar koja može da zabrine je to što je naš igrač ponovo zatražio medicinsku pomoć pošto je osetio bol u laktu desne ruke što je možda i razlog nešto težeg posla u trećem setu.

2024 © - Vesti online