Nedelja 04.09.2016.
18:49
Vestionline

Britanci oprez, vrebaju vas seksi Kineskinje!

pixabay.com
Upozoreni na opasnost od lepih Kineskinja

Bezbednosni zvaničnici britanske delegacije su na to oštro upozorili članove tima britanske premijerke Tereze Mej, navodi "Dejli telegraf".

Oni su poručili osoblju da ne bi trebalo da prihvate nikakav poklon i da bi naročitu pažnju trebalo da obrate na elektronske uređaje kao što su USB stikovi i punjači za mobilne telefone koje bi mogli da im ponude Kinezi.

Vlada u Londonu je zabrinuta da bi Kina mogla da iskoristi priliku i ukrade tajne od britanskih zvaničnika koji prisustvuju samitu i koji bi mogli da učitaju špijunske programe u njihove elektronske uređaje. Zvaničnici koji putuju s Terezom Mej dobili su privremene i-meil adrese i mobilne telefone za put radi bolje zaštite od potencijalnih kineskih hakera.

Jedan od bezbednosnih zvaničnika tvrdi da se očekuje da sobe namenjene Britancima u Kini budu nadgledane. - Rekli su nam: ako se osećate neprijatno kada vas vide golog, treba da se presvlačite ispod pokrivača - rekao je taj izvor.

Iskustvo ih naučilo

Britanski strah od kineske špijunaže zasnovan je na iskustvu. Jedan zvaničninik Dauning strita koji je 2008. putovao s premijerom Gordonom Braunom bio je plen lepe Kineskinje. On ju je odveo u svoju hotelsku sobu, ali kada se probudio nestao mu je mobilni telefon i dokumenta iz torbe. O ovome je svedočio Demien MekBrajd, nekadašnji Braunov spin-doktor i to objavio u memoarima 2013. Taj zvaničnik je ujutro imao i jaku glavobolju zahvaljujući piću koje mu je "prijateljica" nasula u hotelskoj sobi. 

Dokumenti koje je objavo Edvard Snouden 2014. ukazuju na to da i Velika Britanija primenjuje iste "prljave trikove" na koje upozorava članove svoje delegacije koji su otputovali u Hangdžou. Snouden tvrdi da britanski obaveštajci koriste "slatke zamke" da bi namamili suparničke agente, hakere ili osumnjičene teroriste.

U dokumentima Ministarstva odbrane iz 2014. se navodi da su britanskim zvaničnicima date detaljene instrukcije o tome da ruski obaveštajci - FSB - mogu pokušati da ih kompromituju ili ocenjuju zahvaljujući saznanjima do bračnom neverstvu ili seksualnim aktivnostima koje žele da sakriju.

2024 © - Vesti online