Nedelja 04.09.2016.
17:33
Vestionline

Spremite se: Stižu pljuskovi, grmljavine, oluja i grad!

Tanjug
Spremite se za oluju

Veća količina padavina, od 30 do 50 litara po kvadratnom metru, očekuje se lokalno u ponedeljak uveče, u toku noći i u utorak, i to u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima, a ponegde se ocekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, upozoravaju iz RHMZ.

Metereolozi za ponedeljak najavljuju naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pad temperature će biti osetan, a duvaće i jak severozapadni vetar, tako da se preporučuju nepromočive cipele i topla odeća.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve Srbije.

Da nije u pitanju još samo jedna lagana letnja kiša, govori to da se naredna dva dana očekuju i grmljavinske nepogode sa olujnim vetrom, obilnijim pljuskovima, pa čak i lokalnom pojavom grada.

U utorak će biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u južnim i jugoistočnim predelima, gde će biti i osetno svežije.

Međutim, već u sredu i četvrtak se očekuje toplije vreme, ali i dalje promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, naročito u južnim predelima.

2024 © - Vesti online