Nedelja 04.09.2016.
15:02
Tanjug, Vestionline

Muslin: Iskupićemo se za poraze u prošlosti

Reuters
Branislav Ivanović i Antonio Rukavina u duelu sa Rusijom početkom jula

- Dobro smo radili i spremali se, nemamo kadrovskih problema, orni smo za početak kvalifikacija. Svi jedva čekamo duel sa Ircima, nadam se da ćemo krenuti uz dobru igru i pobedu. Imamo nameru da se iskupimo za rezultate iz prošlosti, iako smo ih zaboravili - rekao je Muslin na konferenciji za medije u SC FSS u Staroj Pazovi.

On je dodao da meč sa Irskom nije presudan, ali je od velikog značaja.

- Imamo pred sobom jakog protivnika, veoma borbenog. Međutim, optimista sam kada vidim kakve igrače imam na raspolaganju. Na svaku utakmicu u grupi ići ćemo na tri boda. Nema euforije sa naše strane, samo želja da se napravi uspeh. Nemam tremu - istakao je Muslin.

Selektor ne smatra da je njegov dolazak na klupu Srbije šok terapija, istakavši da je prezadovoljan igrom i ponašanjem igrača u prethodne tri utakmice.

- Vrlo sam srećan šta sam video od igrača otkad sam selektor. Atmosfera je odlična, vidi se zajedništvo, što govori da su sa nama i suspendovani Matić i Kolarov, koji sutra mora da se vrati u Mančester Siti na trening - naveo je Muslin.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović ističe da ekipa veoma motivisano čeka meč sa Republikom Irskom.

- Ako uspemo da prenesemo na teren ono što smo radili prethodnih sedam dana, možemo da se nadamo uspehu. Irci su možda i najteži protivnik za početak kvalifikacija, ali verujem u trijumf. Irska ima kontinuitet, dugo su na okupu, iskusni i mane nadoknađuju velikom borbenošću - smatra Ivanović.

Fudbaler Čelsija rekao je da "orlove" čeka dug put kroz kvalifikacije do plasmana na Mundijal u Rusiji.

- To kažem zbog sastava grupe i sistema takmičenja. Put je dug i težak, ali najbitnije je na pravi način da startujemo. Selektor nam je usadio u glavu da možemo da napravimo uspeh. Najveće razočaranje je period kada ne učestujete na velikim takmičenjima, da se borite i pokažete koliko znate. Mi smo najveći krivci, ali neke stvari i dešavanja nisu zavisile od nas - zaključio je Ivanović.

Utakmica Srbije i Republike Irske igra se u ponedeljak od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić".

2024 © - Vesti online