Nedelja 04.09.2016.
00:56
Vestionline

Italijanski veteran mučio Mareja, Del Potro niže pobede

Reuters
Lorenci nije imao snage za veliku pobedu

Škotlanđanin je morao da ostane na terenu gotovo 200 minuta, tačnije meč je trajao tri sata i 16 minuta, a na kraju je bilo 3:1 za Mareja, po setovima 7:6, 5:7, 6:2, 6:3.

Lako je moglo da se desi da Lorenci osvoji prva dva seta, ali nije imao sreće da u prvom materijalizuje brejk prednosti. Imao je vođstvo od 5:4 i servis za vođstvo, ali kako to nije iskoristio Britanac je bio bolji u taj-brejku. Lorenci nije ponovio grešku u drugom setu, izjednačio je, ali nije imao snage za nešto više.

Ako se zna da je u prethodnom kolu, u duelu sa Simonom, na terenu proveo gotovo pet sati i da mu je 35 godina to nije iznenađujuće.

Za razliku od Mareja Huan Martin del Potro nije imao nikakvih problema u duelu sa Davidom Fererom, koji je bio 11. nosilac, pošto ga je savladao sa ubedljivih 3:0, po setovima 7:6, 6:2, 6:3, posle dva sata i 24 minuta igre.

Duel Del Potra i Mareja (repriza finala olimpijskog turnira) moguć je tek u polufinalu, a do tada obojica moraju da preskoče još po dve prepreke. Argentinca najpre očekuje duel sa Dominikom Timom, a potom verovatno sa Stenom Vavrinkom, dok će Marej prvo igrati sa Grigorom Dimitrovim, a potom verovatno protiv Keija Nišikorija.

2024 © - Vesti online