Četvrtak 10.06.2010.
16:39
Vestionline

Davinić: Ugovor o satelitu nikada nije potpisan

Prvoslav Davinić


Davinić tvrdi da ugovor sa kompanijom "Imidžsat" nije pravno obavezujući, što je izjavio i tadašnji predsednik SCG Svetozar Marović, a tužilaštvo očigledno misli da jeste.


"To ćemo na sudu raspraviti", poručio je Davinić u intervjuu za "Ekonomist magazin".


Upitan da li je imao pravne savetnike kada je vodio pregovore i potpisao dokument sa Izraelcima, Davinić je rekao: "Ne mogu da vam odgovorim na to, jer je to ključna stvar moje odbrane".


Davinić je rekao da je, pošto je izraelska strana obaveštena da od tog ugovora neće biti ništa, "prema izraelskim izvorima, ministar Mlađan Dinkić započeo razgovore sa izraelskom stranom o mogućnostima postizanja kompenzacionog dogovora kako se ne bi išlo na arbitražu kojom su Izraelci pretili".


"Razgovori su počeli u oktobru 2005, a ja sam razrešen dužnosti nekoliko dana pre toga. Oni su vođeni nekoliko meseci i sam ministar Dinkić je dao izjavu da je postignut dogovor o kompenzacionim poslovima u vrednosti od 22 miliona evra. Ostao je, međutim, problem nekih dvadesetak miliona traženog iznosa", tvrdi Davinić.


On je naglasio da sporazum nije mogao da bude postignut čime je stvoren pravni osnov da se ide na arbitražu koju je Srbija izgubila.

2024 © - Vesti online