Četvrtak 10.06.2010.
17:01
Tanjug

Tihić 15. juna u Beogradu

Delegacija SDA će se tokom boravka u Beogradu sastati i sa premijerom Srbije i predsednicom Narodne skupštine Srbije, kao i sa ministrima spoljnih poslova i unutrašnjih poslova i sa gradonačelnikom Beograda, saopštila je SDA.


Svrha posete i tema razgovora sa zvaničnicima Srbije biće unapređenje bilateralnih odnosa i regionalne saradnje, rešavanje otvorenih pitanja i unapređenje ekonomske saradnje, najavila je ta stranka.

Tokom posete razgovaraće za vrhom srpske vlasti: Sulejman Tihić


Pored Beograda, delegacija SDA će posetiti i Novi Pazar, gde je planiran susret s ministrima Sulejmanom Ugljaninom i Rasimom Ljajićem i predstavnicima Bošnjaka u skupštini Srbije. U okviru posete Novom Pazaru 16. juna, predstavnici SDA posetiće i rukovodstvo SDA Sandžaka, gradonačelnika Novog Pazara, Državni univerzitet i Bošnjačko nacionalno veće.


Stranka demokratske akcije, kao i država Bosna i Hercegovina, zainteresovana je, kako je navedeno u saopštenju, za intenziviranje i unapređenje ekonomske, kulturne, obrazovne i ostalih vidova saradnje s bošnjačkim narodom, njegovim političkim predstavnicima i institucijma u Sandžaku i Republici Srbiji.


U delegaciji SDA biće zamenik predsednika stranke Asim Sarajlić, potpredsednik SDA, ministar bezbednosti BiH i potpredsednik SDA Sadik Ahmetović i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović, potpredsednik SDA i RS Adil Osmanović, član Predsedništva SDA i potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo, premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i predsednik Asocijacije mladih, član Predsedništva i portparol SDA Salmir Kaplan, saopšteno je iz SDA.

2024 © - Vesti online