Subota 03.09.2016.
08:13
Tanjug

"Dodik se igra vatrom"

Tanjug
Ne odustaje od referenduma: Milorad Dodik

- Toga su svesne zemlje koje čine bliži region, ali i šira međunarodna zajednica. Vreme je da se ide u pravcu smirivanja tenzija, povratka zakonskim procedurama i atmosferi konstruktivnog dijaloga. Put ka rešenju sasvim je jednostavan: poštovanje ustavnog okvira zemlje i njenih institucija. Sanjam o tome da zemlje koje govore iste ili slične jezike koriste tu neverovatnu prednost i ubrzaju svoje korake ka budućnosti - kaže Incko.

Kako je naveo, u protivnom će korake preduzeti građani, koji, dodaje, već masovno odlaze.

- Ko bi želeo da živi u zemljama sa konfliktima i sporim napretkom, ali i potencijalima sličnim rudniku dijamanata? Iskoristimo napokon te dijamante, velike talente našeg predivnog i prebogatog evropskog jugoistoka - kaže Incko.

Milorad Dodik izjavio je ranije da ne isključuje mogućnost zabrane održavanja referenduma o Danu Republike u RS, ali je poručio da će on, ipak, biti održan.

- Postoji mogućnost da dođe do zabrane referenduma ili privremene mere, ali mi ćemo referendum održati. Referendum u RS je zakonit i zasnovan na našem pravu. Postoje različite ideje da se taj dan tretira kao dan državnosti, dan samostalnosti. Postoji niz mogućnosti - poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

2024 © - Vesti online