Četvrtak 10.06.2010.
15:08 >> 17:46h
Tanjug

Benites potpisao za Inter

Benites je prošle sedmice raskinuo ugovor sa Liverpulom, koji je vodio u prethodnih šest sezona, a na klupi Intera zameniće Žozea Murinja, koji je posle osvajanja trostruke krune napustio klub i preuzeo madridski Real.


Španski stručnjak je sa Liverpulom 2005. osvojio Ligu šampiona, a dve godine kasnije u finalu je izgubio od Milana. U šampionatu Engleske, međutim, nije uspeo da prekine dominaciju Mančester Junajteda i Čelsija, pa je morao da ode sa "Enfild Rouda".

Predsednik Intera Masimo Morati želeo je da angažuje selektora reprezentacije Engleske Fabija Kapela, ali je on odlučio da produži ugovor i vodiće Engleze i u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2012. godine. 

Benitez dovodi Kajta i Maskerana

 

Rafael Benitez pokušaće da dovede, sada već svoje bivše igrače iz Liverpula, Holanđanina Dirka Kujta i Argentinca Havijera Maskerana.

 

Vlasnik šampiona Evrope Masimo Morati obezbedio je znatan budžet Benitezu, a dojučerašnji trener kluba sa "Enfilda" će ga iskoristiti za dovođenje Kajta i Maskerana.

 

Inter će uskoro poslati ponudu od 33 miliona evra za veznog igrač i napadača koji bi tako mogli da nastave saradnju sa Benitezom u Italiji.

 

Liverpul se nalazi u velikoj finansijskoj krizi, a i Kujt i Maskerano nezadovoljni su ponudama koje su dobili za produžetak saradnje.

2024 © - Vesti online