Petak 02.09.2016.
16:51
Vestionline

Raspad sistema u SPS!

Facebook/Novica Tončev
Šta je jedan stan za iskrenog socijalistu: Novica Tončev

Na ratnoj nozi su ovog puta Dijana Vukomanović i Novica Tončev, a sukob je izbio zbog finansijske krize koja ovih dana potresa stranku. Vukomanovićeva je Tončevu poručila da SPS nije DS, a on joj je uzvratio da ona ne bi bila niko i ništa bez SPS-a.

Dijana Vukomanović, visoka funkcionerka socijalista, reagujući na predlog Novice Tončeva da je rešenje za izlaz iz krize u kojoj se SPS našao uzimanje kredita i stavljanje stanova članova Predsedništva pod hipoteku, poručila je partijskom drugu da kopira demokrate.

Ružić: Žrtvujem se 20 godina!

Branko Ružić, potpredsednik socijalista, reagujući na predlog Novice Tončeva istakao je za "Alo!" da se on godinama žrtvuje za SPS.

- Za partiju se žrtvujem otkad sam u njoj, tako da to za mene ne bi bilo ništa novo. Više od 20 godina - kazao je Ružić. Doduše, kada smo ga upitali da li to konkretno znači da bi stavio svoj stan pod hipoteku kako bi spasao SPS-a, odgovor nismo dobili.

- Drug Tončev nije nimalo originalan, već kopira model koji su pokušali da sprovedu funkcioneri Demokratske stranke. Postoji zakonska i partijska procedura kako se rešavaju finansijski problemi i dugovi - kazala je Vukomanovićeva za „Alo!“ i poručila Tončevu da partija nije privatno preduzeće.

- Dakle, treba da postupimo u skladu sa izveštajem državnog revizora i u skladu sa statutom naše partije. Partija nije i ne može da bude privatno preduzeće - odbrusila je svom partijskom drugu Vukomanovićeva.

Novica Tončev joj nije ostao dužan! On je odmah uzvratio udarac i svojoj stranačkoj koleginici poručio da bi bila niko i ništa bez SPS-a.

- Očekujem da moja uvažena drugarica Dijana prezentuje na organima stranke neki originalniji predlog. Ako se plaši da slučajno ne ostane bez stana, onda ne treba da se bavi politikom - kazao je on za "Alo!" i zapitao se: "Šta je jedan stan za iskrenog socijalistu?".

- Moraš nešto u životu i da daš partiji, a ne samo da uzimaš. Njoj je partija dala identitet, funkciju, poslaničku platu i mogućnost da se slika i putuje po svetu - odbrusio je Tončev i pozvao Vukomanovićevu da se žrtvuje zarad dobrobiti stranke.

- Došlo je vreme da se SPS spasava od bankrota i evo, ja je pozivam da se mane prazne teorije i da uradi nešto praktično - poručio je Tončev. Prema njegovim rečima, ako se nešto ne preduzme, Socijalističku partiju ne čeka svetla budućnost.

- Inače, sunovrat DS-a će biti mačji kašalj u odnosu na ono što će se nama dogoditi - zaključio je on. Podsetimo, Novica Tončev je izašao u javnost sa predlogom kako da SPS izađe iz finansijskih problema.

- Moj predlog je da uzmemo kredit i da svi članovi Predsedništva stave stanove pod hipoteku. To je dobar test da vidimo kome je od drugova stalo do opstanka partije sada kada je najteže - kazao je on.

2024 © - Vesti online