Petak 02.09.2016.
14:36
Vestionline

Verovali ili ne - "Indonežanske nudle" šansa za Srbiju

Tanjug
Indonežanske nudle će se izvoziti u sve zemlje regiona: Tomislav Nikolić

Nikolić je rekao da je otvaranje te fabrike važno ne samo za opštinu Inđija, već za čitavu Srbiju jer predstavlja razvojnu šansu naše privrede.

Prema njegovim rečima, ta investicija je od velikog značaja za one koji će u toj fabrici naći zaposlenje, ali i za brojne poljoprivrednike i ostale kooperante koji će po otvaranju fabrike sarađivati sa kompanijom "Indofud".

Nikolić je istakao da će u novootvorenoj fabrici u prvoj fazi biti zaposleno preko 100 radnika, te da je plan da kada investicija bude zaokružena broj zaposlenih bude 500, a sirovine koje će se koristiti za proizvodnju nudli biće u najvećoj meri domaće, pa se procenjuje da će srpski udeo u proizvodima te fabrike dostizati i 90 procenata.

- Prvi važni efekti za srpsku privredu već su vidljivi, jer je u procesu pripreme izgradnje ovog postrojenja angažovan veliki broj lokalnih firmi, od dobavljača sirovina i tehničkog materijala, do brojnih izvođača građevinskih i montažnih radva. Tako je i u procesu izgradnje ove fabrike obezbeđen posao za domaće radnike - rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je dodao da se značaj ove investicije za srpsku privredu ogleda i u tome što roba koja bude proizvedena u toj fabrici neće biti namenjena samo domaćem tržištu, već će se izvoziti u sve zemlje regiona.

Najvažniji efekat je, ocenio je Nikolić, poruka da je Srbija sposobna da igra i pobedi u najvažnijim utakmicama na globalnom tržištu i naglasio da je dokaz za to što su kapitalom investitora iz Indonezije kupljene mašine u Japanu, na kojima će "vredan i stručan srpski radnik prerađivati najkvalitetnije srpske sirovine u proizvod koji će se izvoziti u Ameriku, Evropsku uniju i širom sveta".

- Na tim prozvodima će uz ime "Infud" pisati "proizvedeno u Srbiji", a sve to samo potvrđuje činjenicu da je naša zemlja pravo mesto za investiranje. Neka to ujedno bude jasna poruka i poziv svim zainteresovanuim investitorima širom sveta - Srbija je značajan i ozbiljan partner - poručio je Nikolić.

2024 © - Vesti online