Četvrtak 01.09.2016.
20:56
Vestionline

Krenule na put iz snova, sad im se smeši doživotna robija

instagram.com/melinar___
Put iz snova se završio iza rešetaka: Andre Tamina i Melina Roberže

Andre Tamina (23), Izabel Lagas (28) i Melina Roberže (22), svo troje iz Kvebeka u Kanadi, optuženi su za šverc kokaina, pošto je australijska policija zaplenila 95 kilograma te droge na velikom turističkom brodu (kruzeru).

Kokain je vredan 23 miliona američkih dolara, što je rekordna zaplena na takvim brodovima.Rekordna bi mogla da bude i kazna sa kojom se trio krijumčarki suočava, jer im preti doživotna robija.

One su bile na dvomosečnom krstarenju brodom "MS Sea Princess", koje je krenulo iz Sautemptona u Engleskoj, a cena pojedinačne karte je 20.000 dolara.  Krstarenje obuhvata pristanje na nekoliko mesta u Severnoj Americi, na Karibim i u Južnoj Americi, a policija ispituje da je kokain utovaren još u Engleskoj ili na nekoj od usputnih stanica.

Kokain je zaplenjen u putničkim kabinama i to 35 kilograma u kabini devojaka i 60 kilograma u kabini njihovog kompanjona. Na brodu je bilo oko 1.800 putnika.

One, međutim, nisu znale da su zanimanje za njih pokazale policije SAD, Novog Zelanda i Kanade, koje su trio označile kao "putnike visokog rizika".

- Krijumčarske bande bi trebalo da znaju da je australiska pogranična policija svesna svih načina na koje pokušavaju da unesu drogu. Sarađujemo sa mnogobrojnim međunarodnim agencijama na sprečavanju krijumčarenja - rekao je predstavnik australijske policije Klajv Mari.

2024 © - Vesti online