Četvrtak 01.09.2016.
20:53
Vestionline

"Nikolić i Vučić - sramota Srbije"

Tanjug
"Dveri2 besne zbog odluke zvaničnog Beograda

Današnje odbijanje predsednika Srbije i predsednika Vlade Republike Srbije da podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu jedna je velika sramota za Srbiju i dokaz da za one koji su izdali interese Srba na Kosovu i Metohiji nema kraja u izdaji.

Sada je očito na redu Republika Srpska i novi pritisak iz zapadnih ambasada da Srbija ostavi na cedilu i Republiku Srpsku. Ovo je sramno, pilatovsko pranje ruku Nikolića i Vučića od sudbine Srba sa druge strane Drine, a sve da bi se izašlo u susret stranim centrima moći kojima ovaj politički dvojac služi već četiri godine koliko su na vlasti.

Sada je svima jasno da je SNS preuzele brojne obaveze prema strancima da bi bila pomognuta da dođe na vlast 2012. godine, i da te obaveze sada dolaze na naplatu.

Srpski pokret Dveri pruža punu podršku političkom rukovodstvu Srba u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini da nastave sa pripremama za održavanje referenduma 25. septembra i odbrani prava na obeležavanje Dana i Krsne Slave RS.

Srbi iz RS nisu sami i ne treba da gledaju na Srbiju na osnovu onoga što misle i rade Nikolić i Vučić jer u Srbiji ima i patriotskih političkih snaga koje ih podržavaju u plemenitoj i slobodarskoj borbi za očuvanje Republike Srpske i njenih najvažnijih identitetskih simbola.

Bili smo potpuno u pravu kada smo tražili da o ovoj temi raspravlja Narodna skupština Republike Srbije, jer Nikolić i Vučić ne predstavljaju srpski narod u celini i njihovo odbijanje da podrže odluku Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu nije i stav čitavog srpskog naroda i Narodne skupštine Srbije.

2024 © - Vesti online