Četvrtak 01.09.2016.
19:09
Vestionline

Hrvatski ekstremni desničar: Podignite ogradu prema Srbiji

Tanjug
Iz Hrvatske nikad dosta provokacija

U mestu Luč, na hrvatsko-mađarskoj granici, Srb je rekao da da bi žica i ograda, koja je tu postavljena prošle godine tokom migrantske krize, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske ka Srbiji.

- Žica i ograda na hrvatsko-mađarskoj granici je nepotrebna i nije trebalo da bude nikada izgrađena, da je tokom prošlogodišnje migrantske krize Hrvatska imala čvrstu i odlučnu vlast - rekao je Srb.

Ova ograda je, kazao je, trebalo da stoji na istočnim granicama Hrvatske, na granici prema Srbiji.

Srb je kritikovao vlast šefa SDP-a Zorana Milanovića, ali i aktuelnu vlast premijera Tihiomira Oreškovića i HDZ i Mosta - da ništa nisu učinile da se pripreme za novi migrantski talas.

Srb je dodao da su i jedna i druga vlada Hrvatsku ostavile nepripremljenu i upravo zbog te nepripremljenosti podižu se žice i ograde između Hrvatske i Evrope, umesto da se podignu između Hrvatske i istoka.

- Javnost smo upozorili još pre dvadesetak dana na ovaj problem kada smo uputili pismo svima koji odlučuju u Hrvatskoj, pogotovo obaveštajno bezbednosnom sektoru - podsetio je i zapitao: "“Šta je to što Mađari znaju, a Hrvati opet ne znaju?!"“.

U Hrvatskoj, kazao je, odgovor nismo dobili.

- Odgovor smo dobili na Dubrovačkom forumu, u izjavi ministra inostranih poslova Mađarske Petera Sijarta i njegovoj najavi o izgradnji dvostruke ograde i žice oprema Srbiji. Kao i pre petnaest meseci "Mađari znaju, Hrvati opet ne znaju i čekaju šta će o svemu reći Brisel, Berlin ili Beč - kaže Srb.

2024 © - Vesti online