Petak 02.09.2016.
06:30
24sata.hr

Svako veče pred spavanje - jedna kašičica pod jezik: Magična mešavina

pixabay.com
Od ove mešavine sve kreće nabolje

Ova so je zaista posebna, ona pomaže našem telu da postane alkalno i tako se uspešnije bori protiv raznih bolesti.

Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno je u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše telesnu temperaturu, apetit i osećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.

Kada je balans serotonina u telu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja.

Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlezdi koju nazivaju i trećim okom - centrom naše duše.

Ružičasta himalajska so reguliše i nivo melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se takođe proizvodi u pinealnoj žlezdi.

Ovaj hormon zovu i - hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melotonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost.

Inače, kako starimo, naše telo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto deca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Recept za smesu meda i himalajske soli

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i to stavite u teglicu. Svako veče, pre spavanje, stavite malo pod jezik i rešićete se svih navedenih problema, piše The Earth Child.

2024 © - Vesti online