Četvrtak 01.09.2016.
14:42
Vestionline

"Hilari je sinonim za novi svetski rat"

Reuters
Sinonim za zlo: Hilari Klinton

- Mislim da je Hilari Klinton sinonim za rat, uništenje i neravnotežu u svetu. Njen dolazak na čelo SAD doveo bi do ekonomskih promašaja pogubnih po francuski narod, a njena spoljna politika do ratova u svetu - rekla je Le Pen u intervjuu za televizijsku mrežu CNN.

Liderka ultradesničarskog Nacionalnog fronta i moguća kandidatkinja na predsedničkim izborima u Francuskoj 2017. godine, uporedila je svoju kandidaturu sa kandidaturom republikanca Donalda Trampa, koga je podržala u julu.

- Oboje imamo mnogo iskustva, nismo deo sistema, ne zavisimo ni od koga i nećemo donositi odluke prema interesima finansijske moći i multinacionalnih kompanija - navela je ona.

Ankete uoči predsedničkih izbora u Francuskoj, zakazanih za april i maj sledeće godine, pokazale su da bi Le Pen mogla da prođe u drugi krug, kao što je 2002. godine učinio i njen otac, Žan-Mari Le Pen.

Hilari Klinton, po anketama, trenutno vodi u odnosu na Trampa, ali je najnovija studija koju je sproveo "Foks njuz" pokazala da je njena prednost značajno opala i da su rezultati skoro izjednačeni.

2024 © - Vesti online