Četvrtak 01.09.2016.
11:09
Vestionline

Vučić se naljutio na bosanske Srbe

Tanjug
Stavi Vučiću malo prst na čelo!

- Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen - poručio je Vučić uoči sastanka državnog vrha Srbije sa liderima Srba iz Sarajeva i Banjaluke o referendumu o Danu Srpske.

On je dodao da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki izneli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da iznese svoje mišljenje.

Vučić je istakao da je u noći između srede i četvrtka imao teške i ozbiljne razgovore sa svojim najbližim saradnicima koji su trajali do 1 sat posle ponoći, i da je i u četvrtak ujutru nastavio sa sastancima. 

- Krivo mi je što nismo mogli da razgovaramo i da iznesem svoje ideje - kazao je on.

Vučić je rekao da uvek postoje rešenja kojima je narod oduševljen, ukazujući da bi, da je pitao narod hoćemo li da uđemo u mere fiskalne konsolidacije, bio ličnovan.

- Uvek sam donosio najteže odluke sam sa vladom, a danas možemo da se pohvalimo rezultatima. Pokažite mi više od pet zemalja u Evropi koje mogu da se porede sa nama. Uspeli smo, jer nismo donosili popularna rešenja - naglasio je on.

Takođe je podsetio da u četvrtak u posetu Beogradu dolazi hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović, rekavši da će biti dočekan kako to priliči, u želji za najboljim odnosima sa svima. 

Prema pisanju "Blica", Vučić je saradnicima rekao da je imao dogovor sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da ne izlaze u javnost sa svojim stavovima pre nego što svi zajedno sednu i razgovaraju.

Ali, posle intervjua koji je Dodik dao "N1", Vučić ne vidi smisao održavanja sastanka i smatra dogovor prekršenim. 

2024 © - Vesti online