Četvrtak 01.09.2016.
05:00
Vesti

Milo se uplašio puča

M. Karović
Teorija zavere pred izbore u Crnoj Gori: Milo Đukanović

Naime, bivši radnici KAP koji zahtevaju isplatu otpremnina sukobili su se s policijom koja ih je rasterala suzavcem. Pri tom, nekoliko radnika se onesvestilo.

Ministar sve znao

Reagovala je i Uprava policije, koja je negirala da je imala saznanja da se priprema nasilni upad radnika u Skupštinu i objasnila da stoga nije mogla ni da upozori ministra. Saopšteno je i da je ministar Danilović obavešten o svemu kada je izbio sukob ispred vrata parlamenta.

Ministar Danilović je vanredno sazvao konferenciju za medije i oprao ruke od incidenta tvrdnjom da nije znao ništa o nasilnom ulasku bivših radnika KAP u Skupštinu i intervenciji policije jer ga Stojanović nije obavestio.

- Samim tim onemogućen sam da kao politička ličnost komunikacijom sa svim stranama eventualno sprečim da dođe do sukoba. Za sve sam saznao iz medija - kazao je Danilović.

Ministar kaže da je zbog svega zatražio sastanak sa predsednikom Vlade Milom Đukanovićem.

- Ukoliko o svemu što se događalo ne zna ništa ni Vlada ni ministar, onda je reč o policijskom puču - ocenio je Danilović.

On je pozvao bivše radnike KAP u ministarstvo na razgovor i potom ukazao šta mu smeta porukom da "ne smeju da dozvole da se preko njihovih leđa vodi predizborna tuča".
Ujedno je optužio opozicione poslanike da su pozvali radnike na nasilan ulazak u skupštinu, pre svih predstavnika Demokratskog fronta Janka Vučinića.

Naime, predstavnici bivših radnika KAP su još u ponedeljak obavestili načelnika Centra bezbednosti Podgorica Jovicu Rečevića da će poslanik Janko Vučinić na sednici zatražiti od poslanika da ih zajedno pozovu da uđu u Skupštinu.


 

2024 © - Vesti online