Sreda 31.08.2016.
11:43
Tanjug, Vestionline

Đilas: Mi smo košarkaška velesila, imamo podršku države

www.mc.rs
Nema nesporazuma sa Vučićem: Dragan Đilas

- Mi smo košarkaška velesila - dame su prve u Evropi i trece na OI, momci drugi na svetu i OI. Ključ uspeha je kvalitet, atmosfera u ekipi, spremnost da pomognete kolegi, da gledate pozitivno, da verujete... - objašnjava predsednik KSS.

Podršku dok je na čelu KSS Đilas objašnjava nizom pozitivnih stvari koje su učinjene.

- Atmosfera koja je napravljena, da savez koji je imao dug dva miliona evra danas funkcioniše normalno, da nema uticaja ni klubova ni klubaštva... Radimo zajedno i zato su me podržali da ostanem - kaže on.

Đilas ističe da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije imao nikakvih problema kao predsednik KSS.

- Čak sam imao i podršku države koja je jasna. Izborili smo se radom i rezultatima da dobijamo najviše para od države kad su savezi u pitanju - rekao je Đilas.

On kaže da problemi u srpskom sportu počinju na nivou lokalnih samouprava gde se, neki kažu, čak 80 odsto izdvaja za fudbal, a onda nema za druge. Kako tvrdi, na nacionalnom nivou tih problema nema.

- Nas je država podržala da dobijemo kvalifikacioni turnir za OI, a naš glas u FIBA se čuje i poštuje jer smo se za ovih pet godina za to izborili i rezultatima i ponašanjem. Košarka je u mnogo boljoj poziciji nego pre sedam-osam godina - kaže Đilas.

On, takođe, smatra da privatizacija klubova u sportu mora u jednom trenutku da se dogodi. Đilas kaže da savezi ne smeju da budu privatni, ali da klubovi to moraju da postanu.

- Posebno u fudbalu i donekle u košarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu samo malo falilo do Lige šamiona, a u stvari im fali toliko da ne možemo ni da zamislimo - rekao je on.

Kad je reč o sprezi politike i sporta, Đilas kaže da se od politike ne može pobeći.

- Mi od politike nećemo pobeći jer je ona na ovim prostorima sve. Ma kako to zvučalo, mi smo mlada demokratija, koja postoji 15, 20 godina. Drugi imaju demokratiju po 100 godina i napravljen sistem - rekao je Đilas.

2024 © - Vesti online