Utorak 30.08.2016.
22:36
Tanjug

Završen sastanak o Srpskoj: Kakav će biti stav Srbije?

Tanjug
Ministar spoljnih poslova Srbije izpred zgrade Predsedništva: Ivica Dačić

Naime, predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS, kako bi razmotrili stav Saveta za impelemntaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju u regionu uopšte, a biće reči i o daljim koracima .

To je jedan od zaključaka večerašnjih konsultacija u Predsedništvu Srbije, koji je novinarima  preneo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je rekao da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

- Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu - rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.

Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci.

- Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu - rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online