Utorak 30.08.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Privatna arhiva

Petra, srećan rođendan!

Privatna arhiva
Mala Beograđanka kreće u školu: Petra Stevanović

Rodbina, komšije i prijatelji su joj 29. avgusta, kada je napunila sedam godina, uz pesmu i tortu, poželeli mnogo zdravlja i sreće, u ovom prvom važnom životnom koraku kada će ravnopravno sesti sa svojim vršnjacima u školsku klupu.

Poznavajući je, iza stidljivog osmeha, krije se lavovsko srce i Petra kreće u novu bitku, ne samo da ozdravi od posledica cerebralne paralize, već i da stekne znanje.

- Petra će u početku imati ličnog pratioca, defektologa, stručnu osobu koja će joj pomagati kako u praćenju nastave tako i u savladavanju fizičkih prepreka. Naša ćerka je posle drugog zahvata u Rusiji bila u Banji Koviljači na rehabilitaciji tri nedelje. I dalje ide tri puta sedmično u Sokobanjsku bolnicu na vežbe. Što se tiče njenog motornog razvoja, posle operacije u Rusiji, primećujemo da ide na bolje, ali laganim tempom. Psihički i mentalno je mnogo jača, samim tim što je zrelija i što sve više komunicira sa okolinom. Pozdravite sve dobre ljude, bez čije pomoći i finansijske podrške bi naša Petra sada išla u neku drugu, specijalnu školu. Uz veliko hvala, želimo da podelimo našu sreću sa svim humanim ljudima koji su omogućili Petrino lečenje u inostranstvu - poručili su zahvalni roditelji, majka Tamara i otac Ivan Stevanović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online