Ponedeljak 29.08.2016.
11:09
Vestionline

Muslimanski veterani traže od vojske bojevu municiju za vežbu!?

Srna
Da li Vojska BiH dati oružje muslimanskim veteranima?

Muhamed Švrakić, predsednik tog udruženja, koji je ovu vežbu i najavio na Fejsbuk stranici "Zelenih beretki", rekao je da će u ponedeljak uputiti zahtev Oružanim snagama BiH da im daju ovu vojnu opremu radi vojne vežbe ili će se obratiti federalnom MUP-u, prenose banjalučke "Nezavisne novine".

- Vojnu vežbu najavili smo još ranije. U pitanju je samo skup veterana, gde će se prisetiti trenutaka i dana iz perioda agresije, te upoznavanje sa novim naoružanjem. Red je da veterani znaju čim raspolažu Oružane snage BiH - dodao je Švrakić, koji najavljenu vojnu vežbu muslimanskih veterana uz korišćenje bojeve municije ne smatra čudnom.

- Javile su se stotine grupa iz BiH i Hrvatske koje bi učestvovale u tome - kazao je Švrakić i na pitanje zašto vojna vežba, odgovorio da su bili vojska, a ne pčelari.

On je kazao da će čekati odgovor na zahtev za dobijanje vojne opreme, od čega zavisi kada će vežba biti održana, dodajući da bi ta vežba mogla biti održana na njihovom strelištu, koje je u okrilju Udruženja, a ako im Oružane snage izađu u susret, mogla bi biti održana na NATO poligonu u Glamoču.

U obaveštenju na Fejsbuk stranici ovog udruženja navedeno je da "Zelene beretke" pripremaju najveću vojnu vežbu posle ratnog perioda pod nazivom "Sloboda za sve". Stoji i da je upućen zahtev za dobijanje vojne opreme koja će se koristiti u vežbi, a na vežbu su pozvani "svi veterani Oružanih snaga BiH iz perioda 1991-1995. godina".

- Vežba uključuje korišćenje bojeve municije, kao i gađanje iz novijeg naoružanja koje trenutno poseduju Oružane snage BiH. Mesto i vreme održavanja će biti naknadno objavljeni - navedeno je na Fejbuk stranici.

2024 © - Vesti online