Nedelja 28.08.2016.
21:22
Vestionline, Sputniknews.com

"Da li je trebalo uvesti sankcije Zapadu zbog Kosova?"

On je ranije bio na čelu “Partije levice“ u Bundestagu, piše “Sputnjik”.

Među greškama Zapada, Gizi je nabrojao bombardovanje Jugoslavije, stvaranje američkog sistema PRO u I

youtube.com/flashbertz
Zapad je napravio ozbiljne greške prema Rusiji: Gregor Gizi

stočnoj Evropi i želju da Ukrajinu primi u NATO, nakon čega bi se Crnomorska flota našla na teritoriji Alijanse, piše “Velt“. 

Gizi smatra neispravnim i uvođenje sankcija Rusiji zbog ulaska Krima u sastav Rusije. Prema njegovim rečima, u tom slučaju je trebalo preduzeti drugačije mere. 

“Nakon odvajanja Kosova, što nije bilo u skladu sa međunarodnim pravom, protiv nas na Zapadu nisu bile uvedene nikakve sankcije. Kao član političkog saveta Asocijacije srednjeg biznisa mogu reći da sankcije udaraju po nama jače nego po Rusiji“, dodao je Gizi. 

Osim toga, smatra on, kao odgovor na sankcije Moskva “radi sve kako bi oslabila Evropu“, na primer, uspostavlja odnose sa Turskom. 

“Tek tada postaje primetno kakve indirektne efekte ima sopstvena nerazumna politika“, naveo je političar. 

Računicu protiv Rusije su napravile i SAD, smatra Gizi. Po njegovom mišljenju, predsednik Barak Obama nije trebalo da nazove Rusiju “regionalnom silom“. 

“Putin je tip borca sa tigrovim stiskom, kojem ne treba govoriti takve stvari. Osim toga, lični odnosi Putina i Obame nisu postali prijateljski. Kako god, Putin je u Siriji pokazao Amerikancima da je Rusija svetska sila“, rekao je Gizi.

2024 © - Vesti online