Nedelja 28.08.2016.
12:32
Vestionline

Kolone na granici, čekanje po dva sata

Tanjug
Budite strpljivi, spremite se na čekanje

Poslednji vikend u avgustu donosi pojačan saobraćaj na svim putevima, kao i na prilazima većim gradskim sredinama, a saobraćaj se trenutno obavlja bez zastoja i posebnih prekida uz povoljne vremenske prilike, saopštio je Auto-moto savez Srbije. 

Na naplatnoj rampi Bubanj potok, vreme zadržavanja za naplatu putarine je oko 15 do 20 minuta sa tendencijom porasta u narednim satima. Na ostalim naplatnim rampama zadržavanja su od pet do 10 minuta.

Na Horgošu se trenutno čeka oko sat vremena na izlazu iz Srbije. Ka Hrvatskoj se sugeriše korišćenje graničnih prelaza Sot, Bačka Palanka, ili Bogojevo, a sa Mađarskom, Kelebija ili Bački Breg dok su prelazi Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš II otvoreni od 7-19 časova.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema dužih zadržavanja od petnaestak minuta. Konstantno jak priliv vozila je i na prealzu Gradina sa Bugarskom gde se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena.

Na prelazu Preševo sa Makedonijom na ulazu se čeka oko 60 minuta.Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

2024 © - Vesti online