Subota 27.08.2016.
16:55
Vestionline

"Iza napada na Vučića stoje bošnjački političari u BiH"

Tanjug
Bošnjački političari zaštitili napadača i organizatora napada na srpskog premijera: Ivica Dačić

- Vest o obustavljanju istrage protiv jednog od glavnoosumnjičenih za prošlogodišnji pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da, u stvari, bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada", izjavio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

- Godinu dana ne samo da nisu ništa preduzeli na otkrivanju napadača i organizatora, već su sve učinili da ih zaštite - ukazao je Dačić. 

On je istakao da je Srbija opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, ali da se ona ne može graditi mržnjom i stalnim napadima na Vladu Srbije i njenog premijera, koji se poneo državnički, a potom doživeo pokušaj ubistva i stalne uvrede. 

- To govori o njima, Srbija će voditi svoju politiku mira i pomirenja, za koju smo dobili priznanje svih vodećih političara sveta - poručio je Dačić.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira Merdića (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića nakon komemoracije žrtvama u Srebrenici prošle godine, preneo je  RT RS pozivajućui se na agenciju Federacije BiH Patrija.

Merdić je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena, dok su u Tužilaštvu za Srnu rekli da do ponedeljka ne mogu da daju informacije o ovom slučaju.  

2024 © - Vesti online