Subota 27.08.2016.
09:08
Vestionline

Vučić izabrao tabor, sa Durakovićem ide kod Klintonove

Reuters
Svrstavanje u američke tabore: Aleksandar Vučić

Vučić će biti govornik na završnoj, plenarnoj sednici pod nazivom "Imagine All the People", gde će mu sagovornici, pred moderatorom Bilom Klintonom, 42. predsednikom SAD biti gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković, preživeli iz Srebrenice Avdija Ibrahimović, kao i glumac i režiser Ben Aflek, profesorka neuronauke Suzan Diker i potpredsednica Fondacije, Čelzi Klinton. 

- Moramo da posvetimo svoja srca i umove empatiji, kooperaciji i akciji kako bismo stvorili mir i prosperitet. Ova sesija će istraživati prirodu i nauku empatije i zamisliti kako svako od nas može da je primeni u poslu i životu - stoji, između ostalog, na sajtu CGI, a prenosi "Nedeljnik".

Ovo, inače, neće biti prvi susret Bila Klintona i Vučića na temu Srebrenice. Klinton bio je gost u Potočarima prošlog jula, kada je Aleksandar Vučić kamenovan na komemoraciji povodom obeležavanja 20. godišnjce zločina u Srebrenici. 

- Žalim zbog tog incidenta, ali se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju. Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga videli - kazao je Klinton nakon tog incidenta.  

2024 © - Vesti online