Petak 26.08.2016.
16:27
Južne vesti, Vestionline

Vučićev san: Izborni listić na kome piše samo SNS?

Tanjug
Kad bi vratili "ćorave kutije" kao kod Tita...

Kako prenosi portal, do izbora je ostalo još dvadesetak dana, ali opozicija i grupe građana ne planiraju da predaju svoje liste, jer, kako kažu, SNS u opštinskoj izbornoj komisiji ima više od polovine članova, što je nezakonito.

Predsednik Privremenog organa koji upravlja Opštinom Goran Miljković kaže da je do današnjeg dana predata jedino lista SNS i da drugih nema, a izbori će se održati 18. septembra. Lider lokalne Grupe građana “Mladost i snaga Bele Palanke” Zoran Mitić kaže da opozicija, prema njegovim rečima, "ne želi da učestvuje u neregularnoj izbornoj trci".

- U Opštinskoj izbornoj komisiji su skoro svi članovi SNS, a po zakonu nijedna politička opcija ne sme da ima više od 50% članova u komisiji - kaže Mitić. 

Iako je komisija po članstvu ista kao ona koja je vodila aprilske izbore, u međuvremenu je došlo do "preletanja", pa su neki članovi Socijaldemokratske stranke postali članovi SNS. 

Kako pišu "Južne vesti", u aprilu u OIK-u je SDS imao 5, SPS 3, SNS 2 i Jedinstvena Srbija 1 člana. Prelaskom članova SDS u SNS, naprednjaci su dobili 7 od 11 članova, što je više od polovine. 

O ovom slučaju Goran Miljković kaže da "misli da je sve po zakonu i da sve funkcioniše kako treba".

2024 © - Vesti online