Petak 26.08.2016.
14:22
Srna

Republika Srpska dočekala bronzane košarkašice

Reuters
Srpske košarkašice na postolju u Riju de Žaneiru

Prijem i u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je organizovao prijem za srpsku košarkašicu Sašu Čađo i plivača reprezentacije BiH Mihajla Čeprkala.
- Verujem da je Banjaluka grad sporta i da će posle nas imati još olimpijaca - rekla je Čađo, ističući da je mladim talentovanim sportistima potrebna samo mala podrška.

- Privilegija je za svakog mladog sportistu, posebno za mene koja imam 21 godinu, da učestvuje na Olimpijskim igrama, druži se sa velikim sportistima i igra protiv njih. Reč je o jednom velikom iskustvu - rekla je Stankovićeva na prijemu koji je organizovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić je istakao da je Stankovićeva pokazala da je Bijeljina grad mladih ljudi i sportista.

- Draganin uspeh pokazuje da su se isplatila ulaganja Gradske uprave u sport poslednjih godina. Želimo joj još mnogo uspeha sa reprezentacijom Srbije, kao i u privatnom životu - istakao je Mićić. 

Dragana Stanković je rođena 1995. godine u LJuboviji. Košarkašku karijeru je počela u Bijeljini, posle čega je igrala u Slobodi iz Novog Grada. Iz ovog kluba je prešla u mađarski Šopron, sa kojim je prošle godine osvojila titulu prvaka Mađarske. U 2012. proglašena je za najbolju košarkašicu Republike Srpske.

2024 © - Vesti online