Petak 26.08.2016.
12:23
Vestionline

Putin pokrenuo i Crnomorsku flotu

Reuters
Moćna ruska flota

"Pregrupisavanje i premeštanje trupa ruske Vojske na nepoznate poligone i operativne aerodrome sprovodi se u okviru iznenadne provere ruskih oružanih snaga", dodaje se u saopštenju.

Prema podacima Ministarstva odbrane, posebne jedinice izvode pregrupisavanje kombinovanim načinom - morskim, železničkim i vazdušnim saobraćajem u dužini od više od 2.000 kilometara, marševima dugim 550 kilometara i kasnijim vraćanjem u svoja mesta stalnog rasporedivanja po završetku vežbe. 

"Za prebacivanje trupa koriste se letelice vojno-transportne avijacije i vojni železnicki ešaloni", prenosi "Sputnjik". 

"Jedinice koje su angažovane u iznenadnoj proveri Zapadnog, Centralnog i Južnog vojnog okruga, Severne flote, Vazdušno-kosmičkih snaga i padobransko-desantnih trupa, ispunjavaju zadatke pregrupisavanja trupa i premeštanja avijacije na nepoznate poligone i operativne aerodrome koji se nalaze na značajnoj udaljenosti od mesta stalnog rasporedivanja", navodi se u saopštenju. 

Putin je podigao čitavu vojsku u stanje borbene gotovosti - fregatu "Admiral Grigorovič", raketne brodove "Samum" i "Mira", patrolni brod "Smetljivi", male protivpodmorničke brodove "Aleksandrovec" i "Kasimov", raketne čamce, brodove za razminiranje, velike desantne brodove "Nikolaj Filjčenkov", "Azov", "Jamal", "Cezar Kunikov" i "Saratov".

2024 © - Vesti online