Četvrtak 25.08.2016.
10:39
Vestionline

Otvorio dušu: BiH nije država, to je "big shit"

Twitter
Milanović u skladu sa novom ustaškom ideologijom

Nakon što je u razgovoru sa predstavnicima Zbora udruženja veterana hrvatskih građanski brigada i Udruženje specijalne policije, kako je preneo zagrebački "Jutarnji list", "oprao" Srbiju, Milanović je pokušao da prebaci temu na Bosnu i Hercegovinu. Predstavnicima branitelja Josipu Klemu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda.

Na tajnom snimku koji je procureo u javnost jasno je da Milanović nije oduševljen situacijom u BiH, za koju je rekao da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema sa kime da se razgovara, te da bi ih preko reda ugurao u Evropsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".

Ne ostavljamo Hrvate same sa Bošnjacima

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcepi.

- Imamo posla s negativcima - naveo je Milanović, čuje se na snimku.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.

- Iskreno, nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno - rekao je Milanović, dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano "hrvatsko ime", a njih šestorica će neko vreme odležati u zatvoru.

Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko reda" gurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.

- Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na austrijske predsedničke izbore - dodao je Milanović.

2024 © - Vesti online