Sreda 24.08.2016.
07:25
B. Đokić - Vesti

Državni teror: Radnici AMSS prebili čoveka zbog šlepovanja! (VIDEO)

Vesti
Predrag i Nenad ispred svog servisa

Nakon što je izašao iz Urgentnog centra, Nenad Janković je za "Vesti" opisao šta se dogodilo pošto su u dvorište ispred njegove radionice došla tri vozila AMSS-a iz kojih je izašlo sedam besnih mladića.

- Porodici iz Turske pokvario se audi kod Bubanj potoka i moje šlep vozilo ih je dovuklo do radnje. Pošto već 23 godine sarađujemo sa nemačkim osiguranjem ADAC i nikada nismo imali reklamaciju, pozvao sam ih i objasnio o kakvom je kvaru reč, te da je cena popravke 180 evra, sa čime su se složili. I vozač iz Turske se složio sa cenom - rekao je Janković za "Vesti".

Zaplenjena vozila

Dva vozila AMSS-a koja su ostala na mestu napada odšlepovana su na policijski parking u Kaluđerici. Ona se tretiraju kao dokazi i zasad nije jasno koliko dugo će biti van upotrebe.

Međutim, u tom momentu počinju i Jankovićeve muke. Ubrzo su u dvorište ispred njegove radionice došla tri automobila AMSS-a.

- Iz njih su izašli, koliko je meni poznato, radnici AMSS-a. Bili su besni, a ja sam pokušao da im objasnim da sam zvao ADAC i da sam dogovorio popravku. Objasnio sam im i da je Turčin pristao na popravku i da ne znam u čemu je problem. Oni su tada počeli da se agresivno ponašaju, da vuku Turčina za ruku da pođe s njima, ali on nije pristao. U jednom trenutku sam osetio kako me neko udara sa leđa i kako padam - dodaje Janković.

Srećom, u tom momentu do servisa je stigao i Nenadov brat blizanac Predrag Janković.

- Javili su mi da postoji neki problem u servisu, a kad sam stigao video sam petoricu kako mi tuku brata! Krenuo sam da ga branim i uspeli smo da ih nateramo da se povuku. Hteli su da pobegnu, ali sam iz dva njihova automobila uzeo ključeve i tako ih sprečio da se odvezu. Pokušali su oni i da mi otmu ključeve, ali nisam dao - dodaje on.

UPOZORENJE: Snimak je uznemirujući!

Mučki napad s leđa počinje oko 35 sekunde snimka

Posle toga, napadači su se razbežali, a Janković je ključeve vozila AMSS-a predao policajcima koji su stigli do servisa.

- Jedan od ljudi iz AMSS-a je ostao i policija je htela da mu vrati ključeve, da može da odveze vozilo. To nisam dozvolio. Polio sam svoje vozilo benzinom i pretio da ću ga zapaliti ukoliko se ne uradi uviđaj kako treba i vozila AMSS-a ostanu gde su i bila. Ubrzo je došao tužilac i obavljen je uviđaj. Neverovatno je da se ovako nešto dogodi, i to od radnika AMSS-a. Pa, mi smo im svake godine plaćali nekakvu jednokratnu pomoć za operativni centar AMSS-a, a tako su nas, u stvari, reketirali, što smo mi plaćali da bismo mogli da radimo. Ove godine je trebalo da platimo 2,5 miliona dinara. Već 23 godine se bavimo ovim poslom, plaćamo porez državi, ali smo doživeli da mog brata napadnu u njegovoj radnji, ispred njegove porodice, ali i turske porodice koja se našla u čudu - dodaje Predrag Janković.

O incidentu je obavešten i direktor nemačkog ADAC u Srbiji, koji je došao na mesto napada. Automobil turske porodice je posle napada popravljen i oni su nastavili put za Nemačku.

Međutim, nijedan od napadača, kako nezvanično saznajemo, još nije uhapšen zbog ovog incidenta. Redakcija "Vesti" tražila je juče i zvaničan komentar iz Auto-moto saveza Srbije, ali se AMSS do zaključenja ovog izdanja "Vesti" nije oglasio.

Vidljive povrede: Nenad Janković

Teške povrede

Nenad Janković je u brutalnom napadu zadobio teške povrede. Iz lekarske dokumentacije koju je priložio novinarima "Vesti" vidi se da je zadobio frakturu nosa, kao i prelome palca na ruci i nozi. Slomljena mu je, takođe, i jagodična kost, ugruvan je, a zadobio je i povrede vrata zbog kojih mora da nosi ortopedsku kragnu.

 

2020 © - Vesti online