Sreda 09.06.2010.
17:40
Vestionline

Manoreksija, bolest koja ubija manekene

Nakon što se od mišićavog muškarca pretvorio u svoju senku koja teži svega 30 kilograma, Džeremi je odlučio da se bori za svoj život, o čemu je otvoreno progovorio u medijima. "Želim da živim, to je definitivno. Želim da nadahnem muškarce. Muškarci u modnoj industriji osećaju isti pritisak kao i žene, da moraju da izgledaju koščato mršavo. Osećao sam da moja lepota nije nikada dovoljno dobra".

Anoreksiju je upoznao još kao dečak u 12 godini, a veći deo puberteta proveo je u raznim klinikama pokušavajući da se izleči. Bolest se javila kao odgovor na stres koji je proživljavao zbog svojih homoseksualnih sklonosti. Nakon što je u 21. godini otvoreno priznao da je gej, izgledalo je kao da se izlečio.

U pakao anoreksije skliznuo je ponovo nakon što mu se dogodio niz tragedija, umrla mu je majka i ostavio ga je dečko, a pritisak u poslu postao je neizdrživ. Intenzivirao je vežbanje do krajnjih granica i počeo da paziti na ishranu, odnosno gotovo je prestao da jede.

Uz anoreksiju, počeo je da pati i od bulimije. Mišići su mu se uskoro u potpunosti istopili i on se pretvorio u živog kostura. U poslednje vreme pokušao je da vrati kilažu i zdravlje, ali bilo je prekasno. Džeremi je preminuo od posledica bolesti u 38. godini.

2024 © - Vesti online