Sreda 24.08.2016.
06:30
Vestionline, punkkufer.hr

Najčudnija mesta na svetu za koja niste ni znali da postoje

pixabay.com
Samo jedno od malo poznatih, a veoma neobičnih mesta na svetu: Etiopija

Sumporna polja u Etiopiji

Dalol u Etiopiji, barem na papiru, najtoplije je mesto na Zemlji, s temperaturama koje premašuju 65 stepeni Celzijusovih. Neverovatan pejzaž karakterišu žute boje s bazenima zelene tečnosti koja možda izgleda privlačno, a zapravo je sumporna kiselina pa se kupanje ne preporučuje.

pixabay.com
 

Islandska plaža ledenjaka

Island je vrlo hladan tokom većeg dela godine, a apsolutno leden tokom zime. Ako ste zimogrožljivi, put nije preporučljiv, ali poseta u to doba godine isplatila bi se zbog ledene plaže Jokulsarlon Glacier Lagoon na islandskoj južnoj obali.

pixabay.com
 

Fluorescentna reka u Kosta Riki

Kosta Rika prepuna je čudnovatih prirodnih pojava, a jedna od najspektakularnijih je Rio Celeste, fluorescentna plava reka i vodopad na zapadnim visoravnima zemlje.

wikipedia.org/Dia.bertuol
 

Obalna pustinja u Brazilu

Dok se većina ljudi fokusira na amazonsku prašumu u Brazilu, zanemaruju jedno od čuda prirode, smešteno upravo u ovoj zemlji. Lencois Maranhenses nacionalni park podseća na Saharu, a specifičan je po belim dinama, između kojih su lagune u pastelnim bojama.

wikipedia.org/Eric in SF
 

Praistorijski vodopad u Teksasu

Iako mnogi doživljavaju ovu američku državu kao pustinjsku, zapravo je puna očaravajućih mesta za kupanje. Jedno od njih je "bazen" Hamilton, polukružni vodopad formiran kada se praistorijsko rečno korito urušilo.

wikipedia.org/Jennifer Willbur
 

Beli pesak Novog Meksika

Snežno beli pesak nacionalni je spomenik u Alamogordu u Novom Meksiku.

pixabay.com
 

Vulkan s plavom vatrom u Indoneziji

Kawah ljen, odnosno plava vatra uzrokovana je visokom koncentracijom sumpora, a vidi se samo po noći. Ali apsolutno se isplati.

2024 © - Vesti online