Utorak 23.08.2016.
17:46
Vestionline, Srna

Dodik: Izetbegović radikalizuje situaciju u BiH bez razloga

Reuters
Bakir Izetbegović nije BiH, nego samo bošnjački član Predsedništva BiH: Milorad Dodik

Komentarišući najavu Izetbegovića da će uputiti zahtev Ustavnom sudu BiH za rešavanje spora između BiH i Srpske, kojim će tražiti i donošenje privremene mere za stavljanje na čekanje odluke Narodne skupštine RS o održavanju referenduma o Danu Republike, rekao da "Izetbegović nije BiH", nego bošnjački član Predsedništva i ništa više od toga.

- Veoma je jasno da su Bošnjaci instrumentalizovali i međunarodnu zajednicu za svoje političke ciljeve, a naravno i Ustavni sud BiH, koji već u kontinuitetu donosi odluke koje su rezultat preglasavanja - naveo je Dodik za Srnu.

Dodik je istakao da bi samo"blesavi ili naivni“ trebali da poveruju u dobre namere takve institucije u kojoj sede bivši potpredsednici SDA i presuđuju o tome šta u RS treba ili ne treba uraditi.

Predsednik RS ponovio je da će referendum o Danu Republike biti održan 25. septembra, izrazivši uverenje da međunarodni faktor ili Ustavni sud u ovom slučaju neće podleći političkim pritiscima.

- Ukoliko to učine, mi ćemo i u tim uslovima održati referendum, očigledno šalju signal radikalnim islamskim grupama da krenu sa serijom aktivnosti koje bi mogle ugroziti stabilnost. Raspolažemo takvim informacijama, da se samo čeka da međunarodna zajednica ili Ustavni sud preduzmu neku meru na taj način - rekao je Dodik.

On je upozorio da bi samim tim i međunarodni faktor i Ustavni sud BiH na taj način došli u poziciju da su direktno u funkciji terorističkih aktivnosti u budućnosti.

Dodik je rekao da su pre izjašnjavanja građana na refendumu o Danu RS Bošnjaci počeli da se obračunavaju zato što misle da će ih samo pokretanje forme koja se zove referendum dovesti u poziciju BiH koja bi bila u disoluciji. On je u tom pogledu istakao da je upravo način na koji rade Bošnjaci, i uopšte pokušaji zloupotrebe organa kakav je Ustavni sud i nasilje međunarodne zajednice - najbolji put da se BiH raspadne.

2020 © - Vesti online