Utorak 23.08.2016.
16:24
Vestionline, Srna

Izetbegović pokreće spor između BiH i RS zbog referenduma

Tanjug/AP
Učiniće sve da zabrani referendum u Republici Srpskoj

Izetbegović, koji je i predsedavajući Predsedništva BiH, objasnio je da će Ustavnom sudu uputiti zahtev za rešavanje spora između nivoa BiH i Republike Srpske u vezi sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske, za koju je rekao da dovodi u pitanje odluku Ustavnog suda BiH koja je konačna i obavezujuća i koja se zbog toga ne može dovoditi u pitanje.

- Svi u ovoj zemlji treba da poštuju njen ustav, vladavinu prava i institucije, a ovo što se ovih dana radi u Republici Srpskoj je protiv toga -  rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Sarajevu gde se sastao sa predsednicima SBB Fahrudinom Radončićem i HDZ BiH Draganom Čovićem.

Lider SBB Fahrudin Radončić rekao je da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, ističući da je stav SBB i bošnjačkog političkog korpusa da je reč o antidejtonskoj aktivnosti.

On je izrazio očekivanje da će legalnim i političkim sredstvima biti pronađen izlaz iz ove situacije, tako da to ne utiče na perspektivu, stabilnost i bezbednost BiH na njenom evropskom putu.

2024 © - Vesti online