Utorak 23.08.2016.
10:52
Vestionline

Da li će i na ovo ćutati: Hrvati žešće isprozivali Vučića

Tanjug
Prozivke i dalje dolaze iz Hrvatske

"Odakle vam pravo tehnički premijeru u ostavci, Tihomire Oreškoviću, pozvati takvog i tog Aleksandra Vučića, čoveka koji kaže da za jednog Srbina treba ubiti 100 Muslimana, čoveka koji kaže kako Glina nikada neće biti Hrvatska i čoveka koji 2000. godine bulazni od srpskom Karlovcu, kao gosta Republike Hrvatske", piše Goran Vojković.

"Koga zastupate? Hrvatski narod ili neke zapadne sile koje se trude Srbiju na globalnoj sceni približiti Zapadu, a ne Rusiji? Govorite o miru i suživotu? To je super - ali onda neka Srbija pošalje nekog ko nije dolazio u Hrvatsku i BIH i vikao o Velikoj Srbiji", samo je deo koemntara koji objavljuje hrvatski portal Index.

"To što je Vučić premijer Srbije - to ničim ne obvezuje Republiku Hrvatsku da ga pozivamo. Kako rekoh, samom Vučiću, Hrvatska je dala nekoliko šansi proteklih godina - no on nastavlja po svome. Dokle i da li i zašto to moramo trpeti? Dobrosusedski odnosi se temelje na poštovanju, a ne na skidanju gaća s bilo koje strane".

Inače, premijer Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da verovatno neće učestovovati na Kroacija samitu u Dubrovniku, jer ne vidi šta bi značajno moglo da se uradi na tom skupu.

- Nisam još doneo konačnu odluku, samo zato što ne vidim šta bismo supstancijalno mogli da uradimo. Ali sam uvek spreman za razgovor - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da će Srbija moći da isporuči ono što je obećano, da će ulice u Tavankutu biti asfaltirane, da se radi na kući Bana Jelačića i da se razgovara sa predstavnicima Hrvatske riječi u Srbiji.

2024 © - Vesti online