Sreda 24.08.2016.
12:30
S. Ban

Device u raljama hipohondrije

natupedia.com
 

Naime, zbog njihove izražene potrebe da, kako sebe, tako i druge ljude, drže pod apsolutnom kontrolom, postavljene u savršenom redu, kao u apoteci, takav poriv emituju i u odnosu na sopstveno zdravlje. S obzirom na to da s godinama kondicija opada, Device nekad i opsesivno počinju da tragaju za tajnim eliksirom mladosti i zdravlja. Ovo ne mora biti loše ukoliko ne pređu granicu prihvatljivog ponašanja.

Zbog svega ovoga oni se pronalaze u raznim alternativnim učenjima, lečenjima. Od njih ćemo saznati kako da se hranimo, koji su čajevi najbolji za koju boljku, pa čak i ako su zvanično medicinari, oni se okreću alternativi. Pošto Devica predstavlja higijenu uopšteno, ta osobina će se ispoljiti kroz traganje za zdravim načinom života i čišćenje svega što je "prljavo", bilo da je reč o doslovnoj prljavštini ili nekim nečistotama na duhovnom nivou.

Ne vole iznenađenja

Osobe s jakom Devicom odlično znaju šta im je činiti i kakav je logični sled svega što ih okružuje. Ipak, oni ne mogu s lakoćom da prihvate da nekada logika ne igra ulogu i da je život prepun sitnih iznenađenja kojima se svi raduju. Svi, ali ne i Devica.

Njihova logičnost i promućurnost može ih odvesti daleko pa će neretko postati pravi znalci svake alternative koja ima veze s ljudskim telom, duhom i dušom.

Pošto je svaki dar opasnost da postane mana, tako se Devicama otvara put preterane, ili prosto rečeno, bolesne pedantnosti koja može preći u ozbiljnu opsesiju s zvaničnom dijagnozom. Dakle, tražeći šta je za čoveka najbolje, Devica će otići u krajnost očaja kada spozna da ne postoji ništa što je dovoljno čisto kao ni dovoljno zdravo, naročito ukoliko ga upotrebljavamo u neograničenim količinama. Tada ljudi s naglašenim znakom Device završavaju kod doktora, poraženi od bolesti, i to baš od one od koje su celog života bežali. Onda, razočarani, odlaze u drugu krajnost kojom sami sebe kažnjavaju.

2024 © - Vesti online