Ponedeljak 22.08.2016.
02:14
D. N. P. - Vesti

Bivša OVK "udara" sa Fejsbuka

Reuters
Spremni za obračun: Opasni a "raspušteni"

Objašnjeno je da se radi o specijalnoj 113. brigadi OVK "Mujo Krasnići", uz najavu da se 21. avgusta očekuje "bomba", jer će biti objavljena imena pripadnika ove brigade, a potom će, kako se naglašava, iz Krasnićijevog rodnog sela Dobre Vode "krenuti prvi udarac".

Sledi biografija Muja Krasnićija, bivšeg pripadnika OVK-a koga su, prema srpskim izvorima, ubile jugoslovenske snage.

Ovo nije prvi put da se pripadnici raspuštene OVK-a i terorističke organizacije ANA javno, sa oružjem, šepure po Kosovu i Metohiji i da prete Srbima, ali i Albancima koji im nisu po volji. Oni su pre dve godine naočigled pripadnika Kfora naoružani sa Bajgore silazili do Ibarske magistrale i slikali se nedaleko od Leposavića, a potom su sa kompletnom "ratnom opremom" popravljali put od Ibarske Slatine do svojih sela na Bajgori.

U aprilu ove godine pripadnici ANA, koja je 2003. i zvanično proglašena terorističkom organizacijom, pozivali su Albance u južnoj Kosovskoj Mitrovici da se "spreme" za obračun sa Srbima na severu, ali i korumpiranim albanskim vlastima. Tada je rečeno da ANA ima svoje aktivne jedinice po celom Kosovu, u Preševskoj dolini, Makedoniji i Albaniji, da je dobro uvežbana i sposobna da mobiliše hiljade boraca.

2024 © - Vesti online