Subota 20.08.2016.
21:57
Vestionline

Dodik: Referendum će zaustaviti ponižavanje Srpske

M. Karović
Srpska ne odustaje od referenduma

On je dodao da je referendum odgovor na tu njihovu aroganciju i prema međunarodnom sporazumu i prema Republici Srpskoj.

- Nećemo oklevati da održimo referendum u budućnosti o raznim pitanjima i zato protivnici veruju da će, ako ovo spreče, umanjiti volju srpskog naroda da se dalje bori - rekao je Dodik za "Sputnjik", komentarišući spekulacije da bi referendum o Danu RS zakazan za 25. septembar mogao da bude otkazan.

Dodik je poručio da Srpska nema nameru da odustane od referenduma o Danu RS i podsetio da je odluku o tome doneo parlament uz konsenzus svih političkih faktora u Republici Srpskoj, tako da nema načina da Srpska od toga odstupi ili da promeni datum ili pitanje.

-Galama stvorena je zbog zbog navike muslimana u Bosni da sve postižu ujdurmom koju oni promovišu, a onda i zbog slabosti predstavnika međunarodne zajednice i njihovog podaničkog odnosa prema muslimanima u Sarajevu, koji se uključe u takvu igru. U suštini pokušava se da se nađe razlog za neodržavanje referenduma, jer ne mogu to da nađu ni u pitanju, ni u pravu da se referendum održi - smatra Dodik.

Dodik je naglasio da referendum kao pitanje i datum uopšte nisu sporni, da pojedini u međunarodnoj zajednici pokušavaju zbog svog odnosa i partnerstva sa muslimanima proteklih godina da izgrade neki stav za eventualnu zabranu referenduma.

- To bi bilo nedopustivo, jer bi se time međunarodna zajednica pokazala isključivo kao produžena ruka muslimana u BiH - što ona, doduše, i jeste. Ali, to bi bio zaista očigledan primer njihovog nedoličnog ponašanja. U svakom slučaju referendum će biti održan, bez obzira na sve opstrukcije koje mogu da urade - istakao je Dodik.

2024 © - Vesti online