Subota 20.08.2016.
18:14
Vestionline

"Kovaču smeta što Vučićev deda nije bio ustaša"

Tanjug
Vučić izgleda mnogo iznervirao Hrvate (Foto: Arhiva)

Vulin je, reagujući na Kovačevu izjavu da je govor srpskog premijera u Donjoj Gradini nastavak politike "velike Srbije iz 90-ih godina" u kojoj je i Vučić lično učestvovao, rekao da iz Kovača progovaraju duboki kompleksi i još dublji strah od istine.

- Da nije tako, gospodin Kovač bi pozdravio govor državnika Aleksandra Vučić, a i zajedno sa njim potvrdio da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i "Oluja" više nikada neće ponoviti - rekao je Vulin Tanjugu.

- Zašto Kovaču smeta upozorenje predsednika Vlade Srbije, pita se Vulin, da se ovi nečuveni užasi više neće ponavljati i zar on možda očekuje da se Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, Oluja  ponove i da se to zlo ponovo izruči na Srbe?

- Zašto Kovaču smeta što Aleksandar Vučić upozorava one koji su nosioci povratka ustaške politike, da politika zla, genocida i etničkog čišćenja Srba više nikada neće moći da se ponove, a da Srbija ćuti i ne preduzme baš ništa - kaže Vulin i dodaje a je svojim kompleksima Kovač potvrdio važnost svake reči Aleksandra Vučića, ali je propustio da kaže šta to nije istina u Vučićevim rečima. 

- Da li je Vučić izmislio Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko i Oluju? Da li je Vučić izmislio 250.000 proteranih i prognanih Srba? Da li je Vučić izumislio desetine hiljada poklane srpske, jevrejske i romske dece? Da li je Vučić izmislio ustaške koljače i njihov povratak u hrvatsku politiku - pita Vulin.

Kovaču smeta, dodaje on, što deda Aleksandra Vučićga nije bio ustaša, već je bio ustaška žrtva, te što Aleksandar Vučić i Srbija sa njim smeju da kažu istinu.

Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač izjavio je ranije u subotu da istup srpskog premijera Aleksandra Vučića juče na komemorativnom skupu povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja koncentracionog logora Jasenovac nastavak politike "velike Srbije iz 90-ih godina" u kojoj je, kako je rekao, Vučić i lično učestvovao.

2024 © - Vesti online