Subota 20.08.2016.
17:16
Tanjug

Stefanović odgovorio Kovaču: Pognite glave Hrvati!

Tanjug
Stefanović: Zašto Hrvati negiraju zločine nad Srbima?

- Potpuno je neverovatno da bilo koji predstavnik hrvatske vlasti na bilo koji način brani, opravdava ili relativizuje ove monstruozne zločine koji su počinjeni nad srpskim narodom. Još više zabrinjava što im smetaju reči Aleksandra Vučića da Srbija više nikada neće dozvoliti da se Srbi istrebljuju, bacaju u jame i plaše koljača i ubica - naveo je Stefanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je reagujući na poslednju izjavu Kovača ukazao da je zastrašujuće što bilo ko negira užasne zločine nad srpskim narodom koje je sprovodila ustaška NDH.

- Predsednik srpske Vlade upozorio je na to da ne sme da se zaboravi najveći zločin nad Srbima u Drugom svetskom ratu, kada su u nacističkoj NDH maljevima, noževima i budacima ubijani Srbi, samo zato što su bili drugačije vere i nacije. Ne sme se zaboraviti postojanje logora za decu Sisak i Jastrebarsko, gde su ubijene desetine hiljada mališna, samo zato što su deca Srba - kazao je Stefanović. 

- Ne smeju se zaboraviti stradanje, ubijanje, mučenje i prisilno pokatoličavanje stotina hiljada Srba koji su živeli na prostoru tadašnje nacističke tvorevine poznate kao NDH - istakao je on.

On smatra da je očigledno da neke plaši i zabrinjava napredak i jačanje Srbije pošto je samo snažna Srbija garant stabilnosti u ovom delu Evrope.

- I samo takva Srbija i njena Vlada mogu da garantuju da se zločini počinjeni nad Srbima više neće ponoviti - naveo je Stefanović.

Kovač je ranije u subotu izjavio da istup srpskog premijera Aleksandra Vučića, kojim je Hrvatsku optužio za obnovu ustaške ideologije i poručio da Beograd nikada više neće dopustiti novu "Oluju", predstavlja nastavak politike "velike Srbije" iz 90-ih.

2020 © - Vesti online