Subota 20.08.2016.
15:07
Vestionline, N1info.com

"Vučić huška narod protiv Hrvatske"

Reuters
Vučić se nikada nije izvinio Hrvatima: Miro Kovač

- Sećamo se da je Vučić tada dolazio u Hrvatsku, u okupirani deo Hrvatske i poručio 1995. godine da Glina i Banija nikada neće biti hrvatske, da su bile i da će ostati srpske i da će tamošnji narod ži - rekao je Kovač.

- Naša politika u Hrvatskoj je politika mirotvorstva. To je vrednota hrvatskog ustava, ali mi na sebe ne damo - poručio je Kovač i dodao kako premijer Vučić nastavlja da huška vlastiti narod protiv Hrvatske i Hrvata.

- Ono što smo juče čuli od Vučića je huškanje srpskog naroda protiv Hrvata, protiv Hrvatske. To je na neki način nastavak politike iz 90-ih godina kada je Hrvatska bila napadnuta, žrtva velikosrpske agresije - dodao je hrvatski ministar.

Dodao je da se, za razliku od američkog potpredsednika Džoa Bajdena koji se nedavno u Beogradu izvinio i izrazio saučešće žrtavama bombardovanja NATO snaga 1999. godine, Vučić nikada nije izvinio Hrvatima. Pozvao je srpsku vlast da se oslobodi politike "velike Srbije".

- Mi na takvo huškanje srpskog naroda protiv hrvatskog naroda nikada nećemo pristati i tražimo od njega da se konačno oslobodi velikosrpskog razmišljanja, da pomogne sebi i svom narodu i da počne da živi evropske vrednosti. Da konačno počne da živi mirotvorstvo o kome on govori, a koje nikako da sprovede u delo - rekao  je Kovač.

2024 © - Vesti online