Nedelja 21.08.2016.
00:30
Vestionline

Žalbe srpskih turista: Ženu mi pohotno gledaju na plaži!

Instagram/zsuzsubell
Više bi voleo da mu žena nije zgodna?

- Čini mi se da su ove godine mnogi otišli na odmor nervozni i da nisu uspeli da se oslobode stresa ni na moru, jer nikada nismo imali ovoliki broj žalbi koje više govore o turistima nego o destinaciji - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije JUTA. 

Najčešće su se primedbe odnosile na izgled kuće ili hotela, jer, kako tvrde turisti, lepše izgledaju na slici u katalogu nego uživo. Ove žalbe su pravno bespredmetne, pogotovo što isti ti ljudi sebe na Fejsbuku ulepšavaju u "fotošopu".

Loš ili previše dobar društveni život mnogima je upropastio odmor. Dok je jednima smetalo to što se hotel nalazi u centru zbivanja, drugima se nije dopadalo što je daleko od kafića. Jednu žalbu napisao je momak koji je na terasi pravio žurku koju je prekinula policija. 

U domaćim agencijama se može saznati i da pojedini državni službenici prilikom privatne žalbe ne koriste samo funkciju nego i memorandum službe u kojoj rade. 

Česte su žalbe na račun ostalih nacija koje borave u hotelu, pa su tako jedni bili besni što je hotel u Bugarskoj prepun Bugara, a u Turskoj - Turaka.

U agencijama kažu da najbesmislenije žalbe pišu sudije, policajci i novinari. Naime, oni legitimišu vodiče, slikaju ih, uzimaju im izjave i sve dokumentuju, a u Beogradu "potežu sve veze". 

Žalbe na račun depresivnih ljubičastih zavesa, paradajza koji je isečen napola umesto na četvrtine, na sobarice na Kritu koje govore samo engleski, na korale, sunce koje prži i nedostatak svinjetine za švedskim stolom - nisu prihvaćene. 

Bilo je i komičnih žalbi. Jednu je napisao muškarac čiju su pratilju (plavušu) u Egiptu "požudno gledali lokalni muškarci", a drugu žena koja je letovala s decom i sestrom. Dan pre nego što je u hotel došao i njen suprug, ona je poslala prijavu da je tokom noći u njenu sobu ušao muškarac u crvenom šortsu i mlekom za telo joj namazao desno stopalo?! 

Mnogo žalbi odnosi se na komarce, pčele i lastina gnezda. Nažalost, turistička mesta Mediterana u obavezi su da čuvaju ekološki sistem i životnu okolinu, pa ne smeju da uništavaju gnezda lasta i prskaju pčele. 

2022 © - Vesti online