Subota 20.08.2016.
11:11
Vestionline

"Ukrajina se raspada! Evropo, ne daj Ukrajinu"!

Youtube/Ceй denь v іstorії
Crni dani čekaju Ukrajinu

Autor detaljno analizira događaje u Ukrajini i piše da su talas izbeglica, Bregzit i teroristički napadi u Francuskoj zaklonili ukrajinske probleme, a upravo ti problemi u velikoj meri zadaju ton svim dešavanjima na kontinentu.

"Ukrajinski prozor mogućnosti za Putina je sada široko otvoren, jer EU tone u svoje probleme", piše autor članka, ponovo optužujući Rusiju za vođenje rata protiv Ukrajine. On, inače, priznaje da je Kijev sam aktivirao mehanizam koji uništava "nade Majdana" i novi krah u zemlji je nemoguće izbeći.

Robert Heda piše da kijevske vlasti ne kontrolišu zemlju, a Ukrajina prestaje da postoji kao država.

"Centralne vlasti u Kijevu nemaju kontrolu nad regionima. Isto smatraju i ukrajinski politikolozi koji govore o fragmentaciji države", piše u tekstu poljskog izdanja.

Istočne oblasti Ukrajine su pre krize bile industrijski centar zemlja, a sada su depresivni regioni. Autor namerno ništa ne govori o proruskom raspoloženju u tim oblastima, pa spominje samo rast nezaposlenosti i kriminala.

"O Donjeckoj i Luganskoj oblasti se ni nema šta govoriti", piše Heda, komentarišući građanski rat.

Robert Heda smatra da će se u najkraće vreme Ukrajina ili raspasti ili će se pojaviti velika potreba za jakom vlašću. I to će verovatno biti lider koji će baciti "zemlju u ruski zagrljaj".

Poljski novinar zato poziva Evropu da se pripremi za najgore. On mračno predviđa Ukrajini totalni haos i povratak uloge ruskih vazala.

"Evropa to sebi ne sme da dozvoli", smatra novinar i zato predlaže uvođenje "američko-evropskog bespogovornog diktata, čak i ako se on kosi sa interesima oligarha i savremene političke elite".

2024 © - Vesti online