Subota 20.08.2016.
06:30
zadovoljna.hr

Drage dame, u ovim situacijama zaboravite na tange

pixabay.com
Ako pitate lekare, tange nisu preporučljive ni u kom slučaju

Pred vama je nekoliko situacija u kojima bi tange definitivno trebalo izbegavati kako bi sprečili neugodne posledice po intimno zdravlje.

Ne volite donje rublje od pamuka

Veštačke tkanine poput najlona potiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju vazduha oko vagine, te vam pomaže da održite zdravlje ženskih organa. Ako ne volite da nosite pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbegnite nošenje tanga gaćica.

Savet plus

Stručnjaci savetuju da se suzdržite od nošenja tangi i ako imate blaže oblike inkontinencije, odnosno ne možete kontrolisati mokraću. Ne preporučuje se osobama koje vole nositi dnevne uloške, ili imaju sklonost prepuštanju seksualnim odnosima bez zaštite.

Ceo dan ste u odeći za vežbanje

Tanka odeća poput helanki od elastina ili pripijenih najlonki zaustaviće cirkulaciju vazduha, i doprineti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći deo dana provodite u uskoj odeći, a pogotovo ako je vaša struka povezana s vežbanjem, uvek ponesite čist i suv par rezervnog donjeg veša u koji se možete presvući posle znojenja, a definitivno izbegavajte nošenje tangi.

3. Planirate kupiti novi kupaći kostim

Isprobavanje kupaćih kostima za leto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, ali to može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima pre vas, ali i nečistoća "pokupljenih" iz radnje.

Nosite kratku odjeću

Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sedenju na javnim mestima poput parkova ili u sredstvima javnog prevoza. Odbranite se od potencijalnih bakterija i virusa, te za takve prilike birajte veš koje će vam ponuditi više zaštite.

Prehlađeni ste

I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo da se odlučite za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih delova tela.



 

2024 © - Vesti online