Petak 19.08.2016.
14:09
Tanjug

Super liga: Zvezda i Vojvodina vidaju evropske rane

pixabay.com
 

Parovi šestog kola

Petak: (20) Borac - Novi Pazar.

Subota: (19) Spartak - Partizan, (20) Mladost - Voždovac, Napredak - Javor, Rad - Bačka. 

Nedelja: (17) Metalac - Radnički Niš, (19) Crvena zvezda - Radnik, (20) Čukarički - Vojvodina.

Tabela: Crvena zvezda 13, Vojvodina 10, Metalac 10, Mladost 9, Voždovac 8, Novi Pazar 7, Spartak 7, Partizan 7, Radnički 7, Radnik 6, Rad 6, Javor 5, Napredak 5, Čukarički 4, Borac 2, Bačka 1.

Drugi put u šest kola Partizan dolazi na "Karađorđe" u Novom Sadu. U prethodna dva duela crno-beli nisu pobedili ekipe koji su domaćini na tom stadionu. Posle podele bodova sa Bačkom na gostovanju (0:0), izgubili su od Vojvodine (1:3), doduše u Beogradu, pa se nadaju prekidu te neugodne serije.

Fudbaleri Crvene zvezde moraju brzo da zaborave težak poraz od Sasuola (3:0) u Italiji i okrenu se domaćem takmičenju, gde drže prvo mesto na tabeli. Na stadion "Rajko Mitić" dolazi ekipa Radnika, koja je uoči utakmice smenila trenera Gorana Lazarevića, iako je zabeležio samo jedan poraz u prvih pet kola. Prvaku Srbije su imperativ nova tri boda, pošto je sad sav fokus na odbranu titule, posle slabog evropskog leta.

Od ostalih duela ovog kola se izdvaja utakmica na Banovom brdu između Čukaričkog i Vojvodine, koja u Beograd dolazi posle bolnog poraza u Evropi od AZ Alkmara (3:0). Fudbaleri Čukaričkog su u krizi i neophodan im je trijumf ukoliko žele da se priključe gornjem delu tabele.
   
 

2024 © - Vesti online