Petak 19.08.2016.
12:39
Vestionline

Rašković Ivić pozvala Vučića da podrži rezoluciju o genocidu NDH

A. Čukić
Osuda genocida NDH naš je dug prema žrtvama i istorijskim činjenicama: Sanda Rašković Ivić

U saopštenju DSS-a se pozivaju sve parlamentarne stranke da zajedno usvoje Rezoluciju, jer to, kako poručuju, nije i ne sme da bude predmet stranačkog nadmetanja, kao ni bilo koje drugo pitanje koje se tiče zaštite srpskih interesa, istinskog pomirenja naroda i obezbeđivanja mira u regionu. 

Institucionalna osuda genocida NDH naš je dug prema žrtvama i istorijskim činjenicama i DSS će nastaviti na tome da insistira, poručili su iz te stranke.

DSS je pozdravila dostojno obeležavanje koje će u petak biti održano u Donjoj Gradini, ali ističe da je neiskreno učestovati na obeležavanju "početka genocida" uz istovremeno ignorisanje inicijative DSS da Narodna skupština Republike Srbije usvoji Rezoluciju o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata.

Premijer Vučića prisustvovaće u petak obeležavanju 75. godišnjice osnivanja koncentracionog logora Jasenovac, gde su se isključivo našli Srbi, Jevreji i Romi.

U saopštenju se podseća da će i predsednik RS Milorad Dodik učestvovati na skupu u Donjoj Gradini, ali i da je Narodna skupština RS  2015. usvojila Deklaraciju o osudi genocida. 

2024 © - Vesti online